Voor
8 porties
Bereiding
15 min
Kooktijd
31 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Witlooftaart met gedroogde ham en gruyère

Denk aan dit recept als je dagen te kort zijn en je rent je benen uit het lijf om de tijd te rekken. Enkele basisingrediënten uit de koelkast en hop, de oven in. Voeg een groene sla met pittige vinaigrette toe en je hebt een gezonde maaltijd op tafel getoverd.


CHECKLIST

  • 8 stronken witloof, schoongemaakt, in 2
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 tl tijm
  • 75 g gruyère, geraspt
  • 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
  • 2 plakken gedroogde ham Cock's Fresh, in reepjes
  • 50 g gruyère, in krullen
  • zout, peper

Bereiding

1
Gaar de stronken witloof in wat water in een afgesloten schaal in de microgolfoven (750W) gedurende 6 minuten. Laat uitlekken en zet apart. Klop in een kom de eieren door de melk met het knoflook, zout, peper, de nootmuskaat, de tijm en de kaas.
2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede taartvorm. Prik met behulp van een vork gaatjes in de taartbodem. Verdeel het mengsel van eieren en kaas over de taartbodem. Schik de halve stronken witloof in een cirkel. Bak in de oven gedurende 15 minuten. Verdeel de ham en de kaaskrullen over het witloof. Gaar verder gedurende 10 minuten.
3
Plaats de taart op een dienschaal. Serveer warm of lauwwarm.

Heerlijk met een gemengde salade.

Tip: Hou je van witloof met een kleurtje? Bak de halve stronken dan gedurende enkele minuten goudbruin in wat olie en suiker in een bakpan.
Ovengebakken ham

De enige echte ovengebakken ham, herkenbaar aan zijn speciale inkervingen. Een ham met grootvaders aroma’s.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten