Wat te doen met de overgebleven paaseieren?

Teveel paaseitjes?

Tijdens Pasen heb je vast wel een schaaltje met chocolade eieren op tafel gezet. Maar is alles ook opgekomen? Waarschijnlijk niet. En dan is het de vraag wat je met die overgebleven paaseieren moet doen. Met deze lekkere recepten heb je ideeën genoeg!

Een heerlijke tas warme chocolademelk

De gemakkelijkste manier om je overschot aan paaseieren op te werken, is door er chocolademelk van te maken. 

Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 100 gram chocolade (oftewel 3 grote paaseieren)
- 150 ml melk
- Eventueel wat slagroom of kaneel

Hoe maak je het?
Verwarm de melk in een klein pannetje. Als het warm is, laat je de chocolade eieren langzaam in de melk smelten. Dit gaat het beste als je de eieren eerst in kleine stukjes breekt. Is de chocolade gesmolten? Giet het dan in twee grote tassen en voeg er eventueel wat kaneel aan toe. Een grote dot slagroom doet het ook altijd goed bij chocolademelk.

Zelfgebakken chocoladekoekjes

Bij die tas warme chocolademelk hoort natuurlijk ook een lekker koekje. Bewaar dus een paar paaseieren om er echte chocoladekoekjes van te bakken.

Dit heb je nodig voor ongeveer 30 chocoladekoekjes:
- 100 gram donkere chocolade
- 1 ei
- 200 gram patisseriebloem
- 100 gram fijne suiker
- 80 gram bruine suiker
- 60 gram maïszetmeel
- 2 koffielepels bakpoeder
- 150 gram boter 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg ondertussen de chocolade samen met 20 gram boter en laat het smelten. De rest van de boter meng je samen met de fijne suiker én de bruine suiker. Als er een romige massa is ontstaan, is het tijd om er de gesmolten chocolade bij te schenken. Voeg er vervolgens het gezeefde bloem en het ei aan toe. Roer het mengel tot een mooi glad geheel. Gelukt? Laat het dan ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Maak van het deeg ongeveer dertig bolletjes en leg ze op de bakplaat. Druk ze plat met de achterkant van een lepel. Zorg er wel voor dat de koekjes elkaar niet raken. Bak de koekjes in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Laat ze wel even afkoelen voor je de koekjes op tafel zet. 

Een luchtige chocolademousse als dessert

Chocolade is ook erg lekker als dessert. Verwerk de overgebleven eieren bijvoorbeeld eens in een luchtige chocolademousse.

Dit heb je nodig voor 10 porties:
- 195 gram pure chocolade 
- 295 ml slagroom
- 7 eidooiers (losgeklopt)
- eiwit van 7 eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1 snufje zout

Hoe maak je het?
Laat de chocolade au bain marie smelten. Roer het wel regelmatig door zodat er geen klontjes ontstaan. Klaar? Laat het geheel dan even afkoelen. Pak vervolgens twee kommen. De ene gebruik je om de slagroom stijf te kloppen, en in de andere kom klop je de eiwitten op met wat zout. Zodra er stijve pieken in de eiwitten ontstaan, strooi je de suiker erdoor. Je blijft kloppen tot het mengsel helemaal stijf is. Daarna voeg je er de eierdooiers en de chocolade aan toe. Blijf mengen tot de gesmolten chocolade helemaal is opgenomen. Nu kan de slagroom er doorheen. De mousse hoeft alleen nog maar even in de koelkast te rusten. Daarna staat er een heerlijk dessert voor je klaar.

Aardbeien met een chocoladelaagje

Chocolade en aardbeien vormen een bijzondere combinatie. Dus wil je jezelf echt even verwennen? Maak dan een paar chocolade aardbeien.

Dit heb je nodig:
- 150 gram fijngehakte chocolade 
- 1 doosje aardbeien

Hoe maak je het?
Laat de chocolade au bain marie smelten. Doop de aardbeien vervolgens één voor één in de gesmolten chocolade. Laat ze goed afkoelen zodat de chocolade hard wordt. Dat wordt smullen!

lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten