Uit het vuistje - Lunchbox

Het is belangrijk om de tijd te nemen om te eten, en vooral om gezond en evenwichtig te eten. De lunchbox is de ideale oplossing! In een lunchbox kan je smakelijke maaltjes meenemen: rijst- of pastasalade, hartige flans, taarten of quiches, smoothies, gezonde sandwiches... of simpelweg de restjes van de vorige dag.

Bewaar je bereidingen in lichte, niet al te grote doosjes die goed afsluitbaar zijn. Vervoer verse producten in een kleine koelbox, voor een optimale voedingshygiëne. Sommige lunchboxen zijn voorzien van speciaal bestek, kleine doosjes voor sausen, of een koeltas voor het vervoer. Bewaar je doosjes met de bijbehorende deksels binnen handbereik.

Geef ieder gezinslid een op zijn of haar smaak afgestemde lunch mee (kind, tiener, en... jezelf!), besteed extra aandacht aan gelegenheden en evenementen (verjaardag, Halloween, Kerst, ...), kies elke week een thema, voeg een bemoedigend briefje toe... Wees creatief en vindingrijk. Maak van de lunchpauze een echt moment van ontspanning dat je even uit de dagelijkse sleur haalt.

lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten