Voor
4
 
Slaatje met kipfilet jardinière

CHECKLIST

  • 600g kipfilet jardinière
  • 1/2 koffielepel gehakte gember
  • 200g gekookte groene boontjes
  • 200g gekookte soyascheutjes
  • verse koriander, bieslook en roomse kervel
  • peper van de molen, zout
  • 1 flesje donker abdijbier
  • 1/2dl donker abdijbier
  • 1 eetlepel luikse siroop
  • 3 Jonagold appelen
  • rasp van 1 citroen
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 200g mengeling seizoensalades
  • klontje boter
  • 2 sjalotjes
  • 1dl olie

Bereiding

1
Leg de avond voor de bereiding de kipfilets in een marinade van donker abdijbier, gehakte gember en gehakte sjalotjes.
2
Haal de kipfilets uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en breng de marinade aan de kook. 
3
Laat de saus tot de helft inkoken en voeg er de siroop aan toe. Vervolgens ook de mosterd, de peper, wat zout en de azijn.
4
Doe de bereiding in de blender en voeg er de olie aan toe.
5
Versnipper de salades, meng met de boontjes, de sojascheutjes, de citroenrasp en enkele eetlepels saus.
6
Snijd de kip en de appel in lange reepjes en bak ze in wat geklaarde boter. Een pan met anti-kleef laag is hier bijna noodzakelijk.
7
Leg een ring in het midden van een bord en doe er salade, de appel en de kip in.
8
Overgiet het bord met saus en versier met groene kruiden.
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten