Voor
4
Bereiding
10 min
Kooktijd
25 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Salamitaart met pruimtomaten

Een eenvoudig, maar verrassend recept: het vleugje pikant van de salami vult de fruitige, zoete smaak van de pruimtomaat perfect aan.


CHECKLIST

  • 1 rol kruimeldeeg, kant-en-klaar
  • 1 el pikante olie
  • 6 blaadjes basilicum
  • 100 g salami classic Cock's Fresh, fijngehakt
  • 6 pruimtomaten, in 2
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • zout, peper

Garnituur

  • 6 schijfjes boereworst Cock's Fresh, in roosjes
  • blaadjes basilicum

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Bestrijk de taartbodem met behulp van een bakkerskwast met pikante olie. Bestrooi met blaadjes basilicum. Verdeel vervolgens de salami over de taartbodem.
2
Schik de tomaten in een cirkel. Bestrooi met zout en peper. Bestrooi met knoflookpoeder en oregano.
3
Bak in de oven gedurende 25 minuten. Garneer met de boereworst en de basilicumblaadjes.

Heerlijk met sla en enkele druppels balsamicoazijn.

Variant: Vervang de salami door fijngehakte Italiaanse ham. Voeg verse geitenkaas of feta toe.
Boerenworst

Een worst zoals de boer hem placht te maken. Puur varkensvlees fijn versmolten met speciale kruiden en een iets grover spekgedeelte. Zonder enige twijfel de beste op de markt.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten