Voor
4
Bereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Roomsoep van geroosterde kastanjepompoen met kerrie en chilipoeder

Het vruchtvlees van pompoen leent zich heel goed voor romige soepen. De hokkaidopompoen heeft een milde kastanjesmaak en kan in de schil gekookt worden. Dat scheelt een boel rompslomp! Er bestaan diverse recepten voor pompoensoepen. Dit eenvoudige, smakelijke recept wijkt af van de klassiekers:
de flink gekruide kastanjepompoen wordt in de oven geroosterd en vervolgens gepureerd met bouillon. Deze roomsoep is werkelijk verrukkelijk en zeer fijn van smaak.


CHECKLIST

  • 1 hokkaidopompoen (ongeveer 1,2 kg)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1,5 l groentebouillon
  • zout, peper

Garnituur

  • 4 plakken rundsfilet Cock's Fresh
  • 4 sneetjes traditioneel stokbrood, geroosterd

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij het kapje van de pompoen. Snij de pompoen in kwartjes. Verwijder de pitjes. Meng in een kom de stukken pompoen met de olijfolie, de kerrie, het chilipoeder en zout. Rooster gedurende 15 minuten in de oven.
2
Pureer met behulp van een staafmixer de gare pompoen met 1 à 2 flinke opscheplepels bouillon. Voeg meer bouillon toe indien nodig. Voeg zout en peper toe. Voeg de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook en laat pruttelen gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng indien nodig verder op smaak.
3
Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Serveer met spiesjes rundsfilet in roosjes en sneetjes stokbrood.

Variant: Laat de soepterrine in de kast en serveer deze roomsoep in een geleegde kastanjepompoen.

Shopping tip: Een hokkaidopompoen moet stevig en zwaar aanvoelen, de schil moet hard zijn, zonder vlekken of barsten.
Rundsfilet

Extra zoete rundsfilet, dat traditioneel op natuurlijke wijze wordt gezouten. Perfect qua smaak, structuur en uitzicht.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten