Voor
4
Bereiding
15
Kooktijd
20
 
Restjesdag: Gehaktballen

Heb je nog restjes charcuterie en kaas in huis? Werk ze op in dit heerlijk recept!


Ingrediënten

  • Restjes charcuterie
  • Restjes kaas
  • 400g gehakt
  • Peterselie
  • 1/2 el mosterd
  • 1dl vleesbouillon
  • Worchestershiresaus
  • 20g boter
  • 2 el olijfolie
  • Paneermeel

Bereiding

1
Meng het gehakt met fijngesneden ham, de gehakte peterselie en de mosterd.
2
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
3
Vorm er 8 gelijke ballen van.
4
Snij de kaas in 8 blokjes van ca. 2 bij 2 cm.
5
Druk in elke gehaktbal een blokje kaas en kneed het gehakt eromheen. Druk de naadjes goed dicht en rol de gehaktballen door wat paneermeel.
6
Verhit 20g boter met 2 eetlepels olie en schroei de gehaktballen snel rondom dicht.
7
Temper het vuur en bak de balletjes in ca. 20 min. gaar. Neem de balletjes uit het vet en houd ze warm.
8
Blus de aanbaksels af met bouillon en breng op smaak met een scheutje Worchestershiresaus.
9
Smakelijk!
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten