Restjes over?

Overschotjes van vlees of groenten ...

kunnen steeds terecht in een quiche, pizza, wok of ovenschotel.

Overschotjes van charcuterie ...

kunnen verwerkt worden in een vleessalade voor op de boterham.

Restjes wijn of citroensap ...

kan je invriezen in minipotjes om later toe te voegen aan een saus.

Slap geworden koekjes ...

kunnen als bodem dienen voor een taart.

Eiwit over?

Gooi het eiwit niet weg indien je voor een recept enkel het eigeel nodig hebt maar vries het in. Je kan hiermee een lekkere eiwitomelet mee maken of meringues of chocomousse.

Overschot van pesto ...

kan je invriezen in ijsblokvormpjes. Gewoon uithalen wanneer je ze nodig hebt om een pastasaus of soep te maken.

Restjes brood of pistolets?

Laten uitdrogen, fijnhakken en je hebt zelfgemaakte paneermeel! Of je kan ze omtoveren tot broodpudding, wentelteefjes, toast, broodkorstjes voor in de soep/salade of croque monsieurs.

Heb je spaghettisaus over?

Gebruik deze om de volgende dag een croque bolognaise te maken.

Te rijpe bananen ...

kan je in een milkshake verwerken, overrijpe appelen in een appeltaart of appelmoes.

Geen concreet plan?

Stop het in de diepvriezer of maak er iemand anders blij mee en deel de maaltijd op 'Thuis afgehaald'.

lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten