Voor
2 pizza's
Bereiding
20 min en rusttijd: 1 uur
Kooktijd
6 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Pizza Regina met champignons en ham

Een zelfgemaakt pizzadeeg, of kant-en-klaar als je geen tijd hebt, eerste keus ingrediënten en wat creativiteit... De 'huispizza' is vaak veel lekkerder, minder vet en bovendien minder duur. Om de unieke smaak van pizza uit de houtoven te krijgen, plaats je de pizza onder de grill. Probeer maar eens!


CHECKLIST

  • 150 g Parijse champignons, in partjes
  • 1 pizzadeeg, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 1 handvol tarwegriesmeel
  • 1 el olijfolie
  • 150 g tomatenpulp
  • 12 minibolletjes mozzarella
  • 6 plakken Beenham Cock's Fresh
  • 12 zwarte olijven
  • 2 snuifjes oregano

Zelfgemaakt pizzadeeg

  • 1 zakjes gedroogd gist
  • 4 dl water
  • 4 el olijfolie
  • 680 witbloem of speciaal broodbloem
  • 1 tl zout
  • 1 handvol tarwegriesmeel*

Bereiding

1
Fruit de champignons totdat ze hun vocht kwijt zijn. Zet apart. Rol het deeg uit met behulp van een deegrol, of met de hand, tot een dikte van 2 à 3 mm op een met tarwegriesmeel bestoven werkblad. Maak schijven met behulp van een uitsteekring van 12 cm.
2
Vet de grill in met olijfolie en verwarm voor.
3
Gril de pizza's gedurende 2 minuten aan elke kant. Zet apart. Verdeel de tomatenpulp over de pizza's. Verdeel de met de vingers fijngedrukte minibolletjes mozzarella, de champignons, de ham en de olijven over de schijven. Bestrooi met oregano. Sluit af. Gaar verder gedurende 2 à 3 minuten totdat de mozzarella smelt.

Voor zelfgemaakt pizzadeeg

1
Los de gist op in het water. Voeg de olijfolie toe. Zet apart.
2
Meng in een kom de bloem en het zout. Voeg langzaam, al roerend met een spatel het gistwater toe. Plaats de beginnende deegbal in de keukenmachine en kneed met de deeghaak. Bewerk het deeg gedurende 5 à 7 minuten. Het deeg moet een bal vormen.
3
Laat rijzen gedurende 1 uur in een kom, afgesloten met een vochtige doek. Vorm bolletjes van het pizzadeeg en rol ze uit met behulp van een deegrol op een met tarwegriesmeel bestoven werkblad.

Tip: Gebruik één zakje gedroogd gist als je het deeg een nacht laat staan, en twee zakjes als je de pizza dezelfde dag nog bereidt.

*tarwegriesmeel is een bloemsoort met een gele kleur en is dikker dan gewone bloem.
Beenham

Net zo heerlijk als onze andere tophammen. Een eigen en aparte smaak omdat de ham gekookt wordt met het schenkelbeen er nog in.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten