Voor
Middelgrote pot
Bereiding
15 min
Kooktijd
40 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Paté du chef met confituur van drie uien

Uienconfituur is heerlijk bij paté, terrines in korstdeeg, wild, ganzenlever, … Verwen je vrienden met een pot van je zelfgemaakte uienconfituur!


CHECKLIST

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 100 g suiker poeder
  • 500 g uien (sjalotten, gele en rode uien), in partjes
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1 el korianderzaad, fijngestampt
  • enkele takjes tijm
  • zout, peper

Bereiding

1
4 plakken paté du chef Cock's Fresh.
2
Verwarm de olijfolie met de boter in een stoofpan met dikke bodem. Voeg de suiker toe en roer totdat deze gesmolten is. Fruit de uien totdat ze glazig en licht gekaramelliseerd zijn.
3
Blus met de wijnazijn. Voeg de koriander, de takjes tijm, zout en peper toe. Laat sudderen op zacht vuur gedurende 30 à 40 minuten. Laat kort afkoelen. Giet over in een weckpot. Bewaar de uienconfituur in de koelkast.

Verdeel de plakken paté over borden of houten plankjes. Serveer met uienconfituur.
Heerlijk met boerenbrood met vijgen en walnoten.

Variant: Vervang de suiker door honing en voeg krenten of rozijnen toe.
Paté du chef

Smeerbare grove paté. Een combinatie van grof en crème, gemengd met stukjes ham en een speciale kruidenmengeling. Bereid met volle melk, verse lever, eieren en buikspek aangevuld met een grof gedeelte van edele vleessoorten en een speciale kruidenmengeling. Resultaat: een ongeëvenaarde smaak.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten