Voor
4
Bereiding
15 min
Kooktijd
20 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Pasta met kastanjepompoen, champignons en gerookt spek

De kastanjepompoen heeft vanwege zijn rijke voedingswaarde een belangrijke plaats in een gezonde keuken. De smaak, die aan tamme kastanjes doet denken, past goed bij de mildheid van mozzarella en de kracht van gerookt spek in deze herfstschotel met pasta.


CHECKLIST

  • 1 hokkaidopompoen (ongeveer 300 g), in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels selderij, fijngesneden
  • 250 g Parijse champignons, in kwartjes
  • 1 tl tijm
  • 2 dl groentebouillon
  • 350 g tagliatelle
  • 1 dl vloeibare room
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 75 g mozzarella, geraspt
  • 4 plakken gezouten of gerookt spek Cock's Fresh
  • zout, peper

Garnituur

  • 2 el platte peterselie

Bereiding

1
Stoom de pompoen gedurende 6 minuten. Fruit in een bakpan het knoflook, de selderij en de champignons gedurende ongeveer 3 minuten in de olijfolie of totdat de selderij vrijwel doorzichtig is. Voeg de kastanjepompoen toe en laat deze mee fruiten. Voeg de tijm en de bouillon toe en gaar verder gedurende 3 minuten. Hou warm.
2
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou warm. Verwarm in een steelpan de room met de nootmuskaat, zout en peper. Voeg het kooknat van de groenten toe aan de room. Gaar gedurende enkele minuten (let op: de vloeistof mag niet koken). Voeg de mozzarella toe en laat smelten. Braad het spek gedurende 3 à 4 minuten in een bakpan met antikleeflaag. Laat het spek uitlekken op bakpapier.
3
Roer de pasta en de room door de pompoen en de champignons. Scheur het spek in stukjes en strooi over de pasta. Roer goed. Garneer met platte peterselie.
Gerookt spek

Spek dat na het droogzouten een nachtje gerookt wordt om de rookaroma’s vrij te geven. Eens je dit geproefd hebt, wil je gegarandeerd geen ander meer.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten