Voor
1
Bereiding
5 min
Kooktijd
5 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Omelet met spek en bospaddenstoelen

's Avonds of in het weekend heb je niet altijd zin om uren te koken. Niets is zo snel bereid als een omelet met champignons en spek. Varieer het garnituur al naargelang het seizoen: courgettes en tomaten in de zomer, … Spek blijft echter in elk seizoen een waardevol ingrediënt.


CHECKLIST

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 handvol bospaddenstoelen (gemengd)
  • 2 plakken gezouten spek Cock's Fresh
  • 3 eieren
  • 2 el melk
  • 1 el boter
  • 1 el verse kruiden (bieslook, peterselie, …)
  • zout, peper

Bereiding

1
Fruit de sjalot en het knoflook in de olijfolie. Voeg champignons toe en sauteer totdat ze het meeste vocht kwijt zijn. Hou warm. Bak het spek gedurende 2 minuten. Hou warm. Klop de eieren los in de melk, voeg zout en peper toe.
2
Verwarm de boter op middelhoog vuur in een bakpan met antikleeflaag. Giet het eiermengsel in de bakpan. Gaar op middelhoog vuur en licht de randen van de omelet op met behulp van een spatel. Bestrooi met kruiden. Voeg de champignons en het spek toe.
3
Gaar nog gedurende enkele seconden. Schuif de omelet op een bord.

Heerlijk met boerenbrood en sla met enkele druppels walnotenolie.

Variant: Voeg geraspte kaas toe. Vervang de bospaddenstoelen door blokjes tomaat.

Tip: Reken 2 eieren voor een ontbijtomelet en 3 eieren voor een maaltijdomelet.

Keukengerei: Gebruik voor een feilloze omelet een bakpan met antikleeflaag van topkwaliteit. Mijn favoriete bakpan is een Debuyer Choc.
Gezouten spek

Lichtjes drooggezouten en nagerijpt: spek zoals je het nog nooit geproefd hebt. Dankzij de bereidingswijze op grootvaders wijze is het smakelijk, mals en vooral lekker.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten