Voor
4
Bereiding
15 min
Kooktijd
20 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Macaronitaart met kerstomaatjes en ham

Bereid de gratin voor de verandering eens in een springvorm en garneer deze 'taart' met kort geroosterde kerstomaatjes en smakelijke reepjes ham. Een elegante lekkernij en een lust voor de ogen
en magen van zowel kleine als grote smulpapen.


CHECKLIST

  • 300 g macaroni
  • 3 el tomatensaus, kant-en-klaar
  • 75 g geraspte kaas (gruyère, speciale gratinkaas, …)
  • 4 eieren
  • 4 el van elk: bieslook, platte peterselie, fijngehakt
  • 1 + 1 el olijfolie
  • 350 g kerstomaatjes, in verschillende kleuren en maten
  • zout, peper

Garnituur

  • 50 g Cock's ham, in reepjes

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Zet apart.
2
Voeg in een kom de tomatensaus, de kaas, de eieren, het bieslook, de platte peterselie, zout en peper toe aan de pasta. Vet een springvorm in met 1 el olijfolie. Bekleed de bodem met bakpapier. Vul de bakvorm met de macaroni in tomatensaus. Bak in de oven gedurende 20 minuten. Verwarm de resterende olijfolie. Bak de kerstomaatjes licht goudbruin gedurende 5 minuten.
3
Haal de macaronitaart uit de vorm. Verdeel de kerstomaatjes over de taart. Garneer met reepjes ham. Serveer warm of lauwwarm.
Cock's ham

Decennialang dé nummer 1 van alle gekookte hammen. Het ambachtelijk pekelrecept wordt al 3 generaties doorgegeven van vader op zoon, zonder de minste wijziging. Laat je verbazen door zijn uiterst zachte smaak en zijn bijzondere aroma.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten