Voor
4
Bereiding
15 min
Kooktijd
18 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Luikse salade

Deze smakelijke, licht zure salade is in Luik en omgeving een zeer populaire specialiteit. Bereid deze sla in het begin van de herfst, als de marktkraampjes en de moestuinen overvloeien met sperziebonen.


CHECKLIST

  • 1 kg sperziebonen of princesseboontjes, schoongemaakt
  • 600 g krielaardappels, geschrobd
  • 125 g spek om te bakken Cock's Fresh
  • 3 uien, in partjes
  • 1 dl rodewijnazijn
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • zout, peper

Bereiding

1
Stoom de sperziebonen beetgaar gedurende 4 à 6 minuten. Zet apart. Stoom vervolgens de aardappels gedurende 10 à 12 minuten. Zet apart.
2
Bak het spek licht knapperig in een bakpan met antikleeflaag. Verwijder het spek. Fruit de uien in het kooknat van het spek gedurende 2 minuten totdat ze glazig zijn. Zet apart. Blus de bakpan met de wijnazijn en laat 1/3 inkoken.
3
Voeg de bonen, de aardappels, de ui en het spek toe en verwarm kort. Voeg zout en peper toe. Voeg de platte peterselie toe. Roer goed. Verdeel over de borden.

Variant: Vervang het spek door Italiaanse ham of filet de sax Cock’s Fresh.
Spek om te bakken

Ons traditioneel drooggezouten spek, iets dikker gesneden. Ideaal voor bij de eitjes.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten