Voor
4
Bereiding
15 min
Kooktijd
3 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Linzensalade met paardenvlees extra zoet

Paardenvlees extra zoet is een uiterst gezonde vleessoort, gluten-, lactose- en allergenenvrij, met een verlaagd zoutgehalte en bovendien vetarm. Combineer met hypergezonde ingrediënten zoals linzen. Voeg enkele kerstomaatjes, wat platte peterselie en een vinaigrette toe, als voorgerecht, voor je lunchbox of een picknick.


CHECKLIST

  • 150 g groene linzen, gespoeld
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • 8 plakken paardenvlees extra zoet Cock's Fresh
  • 50 g notensla
  • 8 kerstomaatjes, in 2
  • 12 blaadjes platte peterselie
  • zout, peper

Sherryvinaigrette

  • 3 el sherryazijn
  • 3 el olijfolie

Bereiding

1
Sherryvinaigrette: meng in een kom de azijn, zout, peper en de olijfolie. Zet apart.
2
Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Voeg zout en peper toe en roer de platte peterselie door de linzen. Zet apart. Gril het paardenvlees gedurende 1 minuut aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Roer 1 el vinaigrette door de linzen. Bestrooi met zout en peper.
3
Scheur het vlees in snippers. Verdeel de linzen over de borden met de notensla en de kerstomaatjes. Garneer met platte peterselie en de chips van paardenvlees. Serveer met de resterende vinaigrette.

Variant: Vervang de sherryazijn door balsamicoazijn.

Tip: Dit is een ideale meeneemsalade: vul confituur- of weckpotten met lagen linzen, notensla, platte peterselie, chips van paardenvlees en kerstomaatjes.

Gulden regels voor de bereiding van linzen: Breng de linzen aan de kook in koud water. Voeg geen zout toe aan het water. Laat zachtjes koken. Kruid de linzen zolang ze nog warm zijn.
Paardenvlees extra zoet

Fijn, vers paardenvlees dat volgens een oud recept in Franse wijnvaten drooggezouten en uiterst langzaam gerijpt wordt. Deze traditie garandeert een milde en zoete smaak.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten