Lekker en gezond ontbijten met charcuterie

Het ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Alleen als je goed ontbijt, heb je genoeg energie om te gaan werken, sporten of om naar school te gaan. En wat is er 's ochtends lekkerder dan een broodje met kipfilet, spek of ovengebakken ham? Met deze charcuterie krijgt het hele gezin een gezonde én evenwichtige start van de dag.

Gezond ontbijten met charcuterie
Je bent de hele dag druk in de weer. Vooral in de ochtend is er vaak weinig tijd over om goed te eten. Het is dan ook erg verleidelijk om die eerste maaltijd over te slaan. Slechter kun je de dag niet beginnen. De mensen die wel ontbijten, kiezen vaak voor een broodje met choco of confituur. Maar voor je gezondheid is het veel beter om voor vleeswaren te kiezen. Vleeswaren zitten vol met gezonde vitamines, mineralen, eiwitten en vetten. Ontbijten met charcuterie is dus een verantwoorde keuze voor jong en oud. En het is nog lekker ook!

Waar heb jij zin in vandaag?
Met charcuterie kun je eigenlijk alle kanten op. De één begint de dag graag met een broodje kipfilet, terwijl de ander juist een liefhebber is van crèmepaté of beenham. In ons uitgebreide assortiment heb je wat dat betreft keuze genoeg. En al deze producten worden op een ambachtelijke manier bereid. Er komen geen kunstmatige toevoegingen aan te pas. Alles is puur natuur, en dat proef je. Het ontbijt wordt natuurlijk extra smakelijk als je voor wat variatie gaat. Kies je vandaag voor boterhamworst, gerookt spek, pepersalami of kalkoenfilet? Het is maar net waar jij zin in hebt.


 

Glutenvrij en lactosevrij ontbijten
Iedereen verdient 's ochtends een goed ontbijt. Maar als je een speciaal dieet volgt, is het lastig om iets lekkers samen te stellen. De keuze is vaak toch beperkt als je glutenvrij, lactosevrij of zoutarm moet eten. Bij Cock's Fresh/Chez Charles vinden we het belangrijk dat iedereen gezond kan ontbijten. Daarom houden we bij de productie van onze vleeswaren zoveel mogelijk rekening met alle verschillende diëten. Zo hebben we heel wat lactosevrije of glutenvrije varianten in vlees. En op de verpakking staat duidelijk vermeld of het product vrij van gluten, lactose of allergenen is. Ook kun je in één oogopslag zien of iets vetarm is of dat het een verlaagd zoutgehalte heeft. Handig toch?

Wil jij je dag goed beginnen? Kies dan voor een gezond ontbijt met charcuterie. En in ons grote assortiment vind je altijd de vleeswaren die jij het lekkerst vindt. 

lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten