Voor
4
Bereiding
15 min
Kooktijd
15 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Lauwwarme salade van bospaddenstoelen met Vlaamse boerenham

Een heerlijke herfstsalade, vol aroma’s en smaken, een spekje naar ieders bekje! Je kan deze salade lauwwarm als hoofdschotel serveren, zoals in dit recept, of als entree door de hoeveelheden te verminderen.


CHECKLIST

  • 400 g aardappels (corne de gatte, ratte of krielaardappels)
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, in partjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el tijm
  • 600 g champignons (Parijs, bos, ...), in partjes
  • 100 g notensla
  • 4 plakken Vlaamse boerenham Cock's Fresh, in reepjes
  • zout, peper

Garnituur

  • Fleur de sel

Bereiding

1
Stoom de aardappels gedurende 6 minuten. Zet apart. Verwarm de olijfolie in een bakpan. Fruit de ui en het knoflook met de tijm gedurende 2 minuten totdat ze glazig zijn. Verwijder de ui en het knoflook, zet apart, en sauteer de champignons per kleine beetjes in de bakpan. Roer de ui door de champignons en gaar verder gedurende 4 à 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. 
2
Voeg de aardappels toe. Roer goed. Gaar verder gedurende 3 minuten.
3
Verdeel over de borden. Garneer met notensla en plakken ham. Bestrooi met fleur de sel en peper.

Tip: Hou je van knapperig? Gril de ham gedurende 2 minuten, scheur de plakken in stukjes en voeg toe aan de salade.
Voeg om de smaak van de champignons te versterken 1 el tot poeder gemalen gedroogde champignons toe.

Variant: Besprenkel de salade met een scheutje truffelolie voor een feestelijk effect.
Vlaamse boerenham

Ambachtelijk gezouten boerenham, ongeëvenaard van smaak en heerlijk mals.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten