Voor
2
Bereiding
20'
Kooktijd
30'
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Lasagnerolletjes met ham en champignons

CHECKLIST

  • 5 rechthoekige pastavellen
  • 500 g Parijse champignons
  • 3 sneetjes ham
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 40 cl melk + 10 cl
  • 40 g Parmezaanse kaas + 20 g
  • peterselie
  • peper en zout van de molen

Bereiding

1
Verwijder de steeltjes van de champignons. Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne plakjes. Kruid ze met peper en zout en bak ze in een nootje boter tot ze geen vocht meer afgeven. Zet ze aan de kant.
2
Bereid de bechamelsaus: smelt de boter in een kookpot, voeg de bloem toe, roer 20 seconden en voeg daarna beetje bij beetje 40 cl melk toe. Blijf tussen de scheutjes melk door roeren tot de saus indikt. Weeg 100 g af en zet dit aan de kant. Kruid de rest met peper en zout. Voeg daarna de Parmezaanse kaas, de champignons en 1 eetlepel peterselie toe. Meng goed.
3
Snijd de lasagnevellen doormidden. Leg er een eetlepel bechamelsaus met champignons op en smeer dit goed uit. Leg er vervolgens een sneetje ham en opnieuw een eetlepel bechamelsaus bovenop. Rol de lasagne op en leg het rolletje in een schotel.
4
Herhaal dit voor de andere rolletjes. Leng de resterende bechamelsaus aan met 10 cl melk en giet dit over de rolletjes.
5
Strooi er de resterende Parmezaanse kaas over en bak de rolletjes 25 tot 30 minuten in de oven op 180 °C (baktijd kan van oven tot oven verschillen).
6
Bevochtig de rolletjes tussendoor met de vloeibaar geworden bechamelsaus.
Ovengebakken ham

De enige echte ovengebakken ham, herkenbaar aan zijn speciale inkervingen. Een ham met grootvaders aroma’s.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten