Voor
4
Bereiding
15 min
Kooktijd
35 min
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
 
Lasagne met gerookte kalkoen

De klassieke lasagne, maar met een verfijnde toets door de heerlijk gerookte kalkoen.


CHECKLIST

  • 9 lasagnevellen
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 pakje gerookte kalkoen

Bolognaise saus

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een halve grote ui, geschild
  • 1 grote wortel, gekuist
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 snuifjes gedroogde oregano
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 30 ml rode wijn
  • 400 gr gehakte tomaten (1 blik)
  • 50 ml volle melk
  • zout en versgemalen zwarte peper

Kaassaus

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • snuifje gemalen nootmuskaat
  • 60 gram geraspte Cheddar kaas

Bereiding

1
Bolognesesaus:
  1. Verhit de olijfolie in een hete pan. Rasp de ui en wortel, plet de knoflook en doe alles in de pan. Breng op smaak met het laurierblad, een snuifje oregano, wat peper en zout. Stoof tot de ui zacht is.
  2. Voeg het gehakt toe van zodra de ui glazig is en roer om.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat een halve minuut koken of langer, totdat al het vlees mooi bruin is.
  4. Blus met de wijn
  5. Voeg de tomaten toe.
  6. Laat 2 tot 3 minuten verder sudderen en voeg dan de melk toe.
2
Bechamelsaus:
  1. Smelt de boter in een sauspan.
  2. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot één pap.
  3. Zet het vuur wat zachter en voeg al roerend de melk toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout en een snuifje gemalen nootmuskaat.
  5. Voeg de Cheddar kaas toe en roer om tot deze gesmolten is.

Ovenschotel klaarmaken:

  1. Schep 1/3 van de bolognesesaus op de bodem van een vuurvaste ovenschaal.
  2. Leg hierop de sneetjes gerookte Kalkoen zodat de schaal volledig bedekt is.
  3. Stapel hierop de pasta vellen en breek ze eventueel zodat ze elkaar niet overlappen.
  4. Giet 1/3 van de bechamelsaus over de lasagnevellen en spreid gelijkmatig uit met een spatel.
  5. Herhaal deze stap 2 maal zodat je eindigt met de bechamelsaus.
  6. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en een extra snuifje oregano en een klein beetje peper en zout.
  7. Plaats een 20 tot 25 tal minuten in een voorverwarmde oven van 220°C totdat het gerecht goudbruin gebakken is.
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten