Voor
4
Bereiding
10 min
Kooktijd
55 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Koningsquiche

Op Driekoningen wordt er traditioneel een koningstaart geserveerd. Maar waarom niet eens een koningsquiche maken? Benieuwd wie de olijf zal vinden en de gelukkige wordt.


CHECKLIST

  • 1 stuk kant-en-klaar bladerdeeg
  • 150 gr Spek om te bakken (in reepjes gesneden)
  • 100 gr geraspte Gruyere kaas
  • 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
  • 3 eieren
  • 25 cl room
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 190 graden.
2
Leg het bladerdeeg met bakpapier in de bakvorm.
3
Verhit de pan en bak er de spekreepjes in aan. Leg de spekreepjes in de bakvorm.
4
Klop de room, de peterselie, de kaas en de eieren door elkaar. Voeg een olijf toe die uiteindelijk de koning zal aanduiden. Breng dit mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat en giet het in de bakvorm.
5
Laat het geheel gedurende 55 minuutjes bakken in de oven. 
Spek om te bakken

Ons traditioneel drooggezouten spek, iets dikker gesneden. Ideaal voor bij de eitjes.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten