Voor
4
Bereiding
15 min en rusttijd: 1 uur
Kooktijd
30 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Hertensteak, chutney van peren en vijgen

Het bedekken van wildgebraad met een dunne reep spek of het omwikkelen van bijvoorbeeld hertensteak met spek beschermt het vlees en gaat uitdroging tegen. Bij gewoon vlees wordt dit beschermende speklaagje verwijderd, maar wild wordt geserveerd in zijn 'spekverpakking'.


CHECKLIST

  • 4 hertensteaks
  • 1 tl korianderzaad, fijngestampt
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 1 + 1 el olijfolie
  • 8 plakken spek om te bakken Cock's Fresh

Chutney van peren en vijgen

  • 500 g peren (durondeau, comice, ...), geschild, ontpit, in blokjes
  • 150 g rietsuiker
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ tl korianderzaad, fijngestampt
  • 5 vijgen, vers of gedroogd, in blokjes
  • zeezout, peper

Bereiding

1
Bestrooi het vlees met wat zeezout, peper, het korianderzaad, het sinaasappel- en citroenrasp. Rol het vlees in huishoudfolie. Zet gedurende 1 uur koel. Dep het vlees droog om de marinade te verwijderen. Braad gedurende 1 minuut aan elke kant in een bakpan met 1 el olijfolie. Rol het vlees in het spek. Zet apart.
2
Chutney van peren en vijgen: verwarm in een steelpan de peren met de suiker, de wijnazijn, de laurierblaadjes, het korianderzaad, zout en peper. Laat sudderen gedurende 15 minuten. Voeg de vijgen toe. Gaar verder gedurende 5 minuten. Zet apart.
3
Verwarm de resterende olijfolie. Braad het vlees goudbruin op hoog vuur gedurende 1 minuut aan elke kant. Zet het vuur laag en gaar het vlees gedurende 3 minuten aan elke kant. Verdeel de hertensteaks over de borden met de chutney van peren en vijgen.

Heerlijk met 'frietjes' van wortel en pastinaak.

Variant: Deze chutney is ook verrukkelijk bij een paté. 
Spek om te bakken

Ons traditioneel drooggezouten spek, iets dikker gesneden. Ideaal voor bij de eitjes.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten