Voor
4
Bereiding
15 min
Kooktijd
7 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Herfstcroque met Cock's ham grill en champignons

Neem de traditionele 'croque' als basis en verander de ingrediënten al naargelang het seizoen.


CHECKLIST

  • 1 el olijfolie
  • 150 g Parijse champignons, in partjes
  • 2 el boter
  • 8 sneetjes walnotenbrood
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 4 plakken Gouda NH Cock's Fresh
  • 4 plakken Cock's ham grill
  • zout, peper

Bereiding

1
Verwarm de olijfolie in een bakpan. Sauteer de champignons gedurende 3 minuten. Bestrooi met zout en peper. Zet apart.
2
Plaats 4 sneetjes walnotenbrood op het werkblad. Bestrijk beide kanten met boter. Bestrooi met de rozemarijn. Plaats hierop een plak kaas en een plak ham. Verdeel de champignons over de ham. Sluit de croques. Bak ze in een bakpan met antikleeflaag gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant. Plaats indien nodig een deksel op de bakpan om de kaas sneller te smelten.
3
Verdeel de croques over de borden.

Heerlijk met een salade van jonge sla.
Cock's ham grill

De typische Cock’s ham, maar dan na het koken nog even gegrild. Goed voor een fijn smaakverschil.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten