Voor
4 of 14 mini
Bereiding
15 min en rusttijd: 1 uur
Kooktijd
8 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Herfstburger

Vergeet fast food en ontdek de hamburgers op andere wijze. Zelfgemaakte burgers hebben absoluut niets gemeen met fast-foodburgers en ze zijn bovendien een stuk lekkerder! Geen goede burger zonder goed brood, ook de broodjes zijn gemakkelijk te maken. Bereid ze van tevoren en vries ze in opdat je altijd een voorraadje hebt voor een volgende burger party.


CHECKLIST

  • 150 g champignons, in partjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 gehaktburgers, rundvlees, kip of vegetarisch
  • 8 plakken gezouten spek Cock's Fresh
  • 4 hamburgerbroodjes, zelfgemaakt of kant-en-klaar, in 2
  • 2 el ketchup
  • 4 blaadjes eikenbladsla
  • 4 schijfjes tomaat
  • 75 g cheddar, in krullen
  • 1 rode ui, in schijfjes

Voor 14 hamburgerbroodjes

  • 500 g wit- of tarwebloem
  • 12 g gedroogd gist
  • 1 tl zout
  • 2 el suiker
  • 50 g boter
  • 2,5 dl melk, lauwwarm
  • 1 dl water, lauwwarm
  • 1 ei
  • 1 dl water
  • 1 el bloem
  • 1 el sesamzaadjes

Bereiding

1
Sauteer de champignons in een bakpan met antikleeflaag totdat ze al hun vocht kwijt zijn. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Hou warm. Braad de burgers in de olijfolie gedurende 3 à 4 minuten aan elke kant. Hou warm. Bak het spek gedurende 2 minuten. Zet apart.
2
Bestrijk de binnenkant van de broodjes met ketchup. Garneer de onderste helft met eikenbladsla. Plaats hierop de burger, de tomaat, de cheddar, de rode ui, de champignons en het spek.
3
Sluit af met de andere helft van het broodje en zet vast met een houten prikkertje.

Kaaskrullen maken: Hou de kaas stevig vast en snij met behulp van een dunschiller krullen uit de kaas.

Voor 14 hamburgerbroodjes

1
Meng in een kom de bloem, de gist, het zout en de suiker. Smelt de boter in de melk en het lauwwarme water.
2
Vul de kom van de keukenmachine, voorzien van een beslaghaak, met de bloem. Voeg het melkmengsel en het ei toe. Kneed gedurende ongeveer 6 minuten. Sluit de kom af met een vochtige doek. Laat gedurende 1 uur rusten op kamertemperatuur.
3
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vorm 14 bolletjes van dezelfde grootte (doorsnee 8 cm). Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bolletjes met behulp van een bakkerskwast met water. Bestrooi met bloem en sesamzaadjes. Bak gedurende ongeveer 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
Gezouten spek

Lichtjes drooggezouten en nagerijpt: spek zoals je het nog nooit geproefd hebt. Dankzij de bereidingswijze op grootvaders wijze is het smakelijk, mals en vooral lekker.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten