Voor
4
Bereiding
15
Kooktijd
5
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Hartige pannenkoek

Pannenkoek

  • 200 gram tarwebloem
  • 4 eieren
  • ½ liter volle melk
  • 20 gram gesmolten boter
  • arachideolie
  • een snuifje zout

Hartige vulling

  • 200 gram Spek om te bakken in kleine stukjes gesneden
  • 200 gram Cock’s Ham Grill in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • vers gehakte peterselie

Bereiding

1
Neem een grote kom en doe er de bloem in. Voeg al roerend met een handgarde de eieren toe. Van zodra de bloem al het vocht van de eieren heeft opgenomen, voeg je wat melk toe en roer je verder in de dikke brei. Voeg nooit je melk in één keer toe. Zo krijg je klonters die je niet meer weg krijgt. Roer er dan de gesmolten boter en de arachideolie door alsook een snuifje zout.
2
Doe wat boter in een Tefal pan en bak hierin de klein gesneden stukjes spek, ham en paprika.
3
Schep er dan een of 2 pollepels pannenkoekenbeslag over zodat de bodem geheel met beslag bedekt is.
4
Strooi er de verse peterselie over en laat een 3tal minuten bakken aan 1 kant.
5
Draai de pannenkoek om en laat een 2 tot 3 tal minuten verder bakken.
6
Strooi er net na het omkeren al de vers geraspte kaas over. Serveer de hartige pannenkoeken met nog wat extra vers gehakte peterselie erover gestrooid.
Cock's ham grill

De typische Cock’s ham, maar dan na het koken nog even gegrild. Goed voor een fijn smaakverschil.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten