Voor
1 sandwich
Bereiding
5 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Ham-kaassandwich 'bistro'

Hier volgt het recept van een klassieke Franse “must”, de beroemde 'jambon-beurre'. Deze populaire ham-kaassandwich van stokbrood is in veel Franse steden nog steeds een traditionele lunch. Dit is mijn versie.


CHECKLIST

  • ½ traditioneel stokbrood
  • 1 el boter
  • 1 plak Gouda NH jong belegen Cock's Fresh
  • 1 plak beenham Cock's Fresh
  • 1 handvol ijsbergsla, in reepjes

Bereiding

1
Snij het stokbrood overlangs door.
2
Bestrijk beide binnenkanten met boter.
3
Garneer met kaas, ham in roosjes en icebergsla. Sluit de sandwich.

Heerlijk met een salade champignons à la grecque Cock's Fresh, wortelstaafjes, plakjes tomaat...

Voeg voor een evenwichtige lunch gedroogde abrikozen, yoghurt, ..., en vers vruchtensap toe.
Beenham

Net zo heerlijk als onze andere tophammen. Een eigen en aparte smaak omdat de ham gekookt wordt met het schenkelbeen er nog in.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten