Voor
4
Bereiding
15 min en rusttijd: 15 min
Kooktijd
32 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Gratin van penne met salami en broccoli

Deze smakelijke gratin met gluten-, allergenen- en lactosevrije salami wordt bereid met eerste keus ingrediënten: volkorenpasta en broccoli. Onderzoeken hebben uitgewezen dat broccoli eigenschappen heeft die sommige kankersoorten weren. Broccoli is rijk aan vezels en vitamines, en aldus een supergezonde groente! 


CHECKLIST

  • 250 g volkorenpenne
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in partjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 + 2 el oregano
  • 4 plakken salami classic Cock's Fresh, fijngehakt + 6 plakken boereworst Cock's Fresh
  • 1 + 3 el boter
  • 7 el paneermeel
  • zout, peper

Bereiding

1
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Zet apart. Stoom de broccoli gedurende 3 minuten. Zet apart.
2
Verwarm de oven voor op 250 °C. Fruit de ui en het knoflook in de olijfolie gedurende 2 minuten. Voeg de groentebouillon en de pasta toe. Bestrooi met 2 el oregano en peper. Gaar verder gedurende 2 minuten. Zet gedurende 15 minuten apart zodat de pasta de bouillon opneemt. Vet een gratinschaal in met boter. Bedek de bodem met pasta. Bestrooi met de fijngehakte salami. Verdeel hierover de broccoli. Wissel af met plakken salami. Zet apart. Smelt de resterende boter. Meng in een kom het paneermeel, de resterende oregano en de gesmolten boter. Bestrooi met zout en peper.
3
Bestrooi de gratin met het paneermeelmengsel. Bak in de oven gedurende 25 à 30 minuten.

Variant: Voeg 50 g geraspte Parmezaanse kaas toe aan het paneermeel.
Salami classic

De klassieker onder de salami’s. Een uitmuntende vleessamenstelling, aangevuld met verfijnde inlandse kruiden. Onovertroffen klasse.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten