Voor
4
Bereiding
15 min
Kooktijd
20 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Gratin van gegrilde aubergines met Italiaanse ham

Alle geuren uit het Middellandse Zeegebied zijn verenigd in deze smakelijke gratin van Italiaanse oorsprong. De gegrilde groenten en de geurige oregano passen goed bij de ietwat krachtige Italiaanse ham.
Een evenwichtige, overheerlijke schotel.


CHECKLIST

  • 2 el olijfolie
  • 500 ml tomatensaus, kant-en-klaar
  • 600 g plakken gegrilde aubergines, kant-en-klaar (diepvriesafdeling)
  • 6 plakken Italiaanse ham Cock's Fresh, in reepjes
  • 600 g gegrilde paprika's, kant-en-klaar
  • 3 el oregano
  • 100 g Parmezaanse kaas

Knapperige korst

  • 3 el boter, gesmolten
  • 7 el paneermeel
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout, peper

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de randen en de bodem van een gratinschaal in met olijfolie. Giet een beetje tomatensaus over de bodem. Verdeel hierover 1/3 van de aubergines. Plaats hierop 2 plakken ham, de helft van de paprika's, de helft van de oregano en de Parmezaanse kaas, en 1/3 van de tomatensaus. Bestrooi met zout en peper.
2
Maak nog een laag met dezelfde ingrediënten in dezelfde volgorde. Eindig met de laatste aubergines en tomatensaus met hierop de in reepjes gesneden ham. Knapperige korst: roer in een kom de boter door het paneermeel en de Parmezaanse kaas. Strooi dit mengsel over de gratin. Gaar in de oven gedurende 20 minuten totdat de korst een licht goudbruine kleur heeft.
3
Snij in plakken en verdeel over de borden.

Heerlijk met rijst, quinoa of een salade van notensla met enkele druppels walnotenolie.
Italiaanse ham

Exclusieve ham die smelt op je tong en op dezelfde manier bereid wordt als de Parmaham.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten