Voor
4
Bereiding
20 min
Kooktijd
12 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Gevulde champignons

Een klassieker die als voorgerecht of bij het aperitief altijd gewaardeerd wordt. Reken voor het aperitief op 3 kleine champignons per persoon en 2 à 3 middelgrote voor het voorgerecht.


CHECKLIST

  • 12 kleine champignons of 8 middelgrote
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g ricotta
  • 5 plakken Serrano ham Cock's Fresh, in reepjes
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 bosje basilicum, fijngehakt
  • ½ tl tijm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • zout, peper

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steeltjes van de champignons. Zet apart. 
2
Verwerk in de keukenmachine de Parmezaanse kaas, de ricotta, de ham, de platte peterselie, het basilicum, de tijm, het knoflook, zout en peper totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Vul de champignons.
3
Vet een ovenbestendige schaal in met olijfolie. Verdeel de champignons over de schaal. Bak gedurende 12 minuten in de oven.

Tip: Geef de voorkeur aan kleine champignons als aperitiefhapje en middelgrote champignons als voorgerecht. Probeer eens portobello's voor de lunch, dit zijn extra grote champignons.
Serranoham

Gezouten rauwe ham van Spaanse herkomst, op traditionele wijze gedroogd. Perfect op smaak dankzij de drogingstijd van 12 maanden.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten