De croque: casual en culinair

De croque-monsieur, een klassieker op de kaart van eetcafés, werd in het jaar 1910 geboren in een café op de Boulevard des Capucines in Parijs. Oorspronkelijk werd deze warme sandwich gemaakt van sandwichbrood, belegd met ham en emmentaler en gegrild voor een volle, unieke smaak.

De croque-monsieur heeft zich door de jaren heen verder ontwikkeld en werd verrijkt met een bechamelsaus, croque Hawaï met een schijf ananas, of met een gebakken ei erop geserveerd als 'croque-madame'.

Ook nu nog weet de croque smullers en fijnproevers te verleiden. Het aantal varianten groeit gestaag en de smaken variëren van casual tot culinair door gebruik van andere vleeswaren (bacon, kalkoen, chorizo, …) of andere kaassoorten (Goudse kaas, geitenkaas, schimmelkaas, ...), groenten (courgette, tomaat, champignons, witloof, ...), of vis (tonijn, zalm, gerookte forel, ...). Er bestaat zelfs een zoete versie met fruit of chocolade!

lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten