Voor
4
Bereiding
15 min
Kooktijd
22 min
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
 
Aardappelgratin met schimmelkaas en gebakken kruidenspek

Deze aardappelgratin is in een handomdraai bereid en valt bij iedereen in de smaak. Het kruislings over de gratin geplaatste kruidenspek geeft een feestelijk en origineel tintje aan deze schotel.


CHECKLIST

  • 500 g aardappels (bintjes), in dunne plakken
  • 4 dl melk
  • 1 tl tijm
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 125 g schimmelkaas (gorgonzola, roquefort, ...), verkruimeld
  • 5 plakken gebakken kruidenspek Cock's Fresh
  • zout, peper

Bereiding

1
Stoom de aardappels gedurende 5 minuten. Zet apart.
2
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de melk met de tijm, het nootmuskaat, zout en peper gedurende 2 minuten. Zet apart. Verdeel de aardappels in lagen over een gratinschaal en bestrooi met verkruimelde schimmelkaas. Overgiet met de gezeefde gekruide melk. Verdeel het spek kruislings over de aardappels.
3
Bak de gratin gedurende 15 minuten in de oven.

Heerlijk met sla en enkele druppels walnotenolie.
Gebakken kruidenspek

Delicaat gezouten spek, gemarineerd in een krachtige kruidenmengeling. Goed voor 100% smaak.


Meer weten
Gebruikt in
dit recept
lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten