Ham-kaassandwich voor kinderen

Laat je kinderen genieten van deze sandwich die zijn tong uitsteekt! Verwen je kinderen! Laat je verbeelding spreken en maak voor hen ludieke en creatieve snacks die op de koop toe ook nog gezond zijn.

Lees het recept

Onontbeerlijk in een evenwichtige lunchbox

  • 1. Brood of andere granen, of aardappels

    Probeer alle broodsoorten van je bakker uit (wit, bruin, stokbrood, meergranen, ...), dan raak je minder snel uitgekeken op brood! Wissel af met salades op basis van granen (quinoa, boulgour, …) of aardappels.

  • 2. Groenten en fruit

    Enkele blaadjes sla, kerstomaatjes, appel, peer, banaan, meloen, kiwi, pruimen, nectarine, rozijnen, gedroogd fruit, fruitsalade, smoothies…

Lees Meer

Sandwich met gerookte kalkoen, salsa van groene appel

Een appel toevoegen aan je lunchbox draagt bij tot een goed evenwicht. Verwerk dit keer je appel in een salade. De friszure smaak van de appel gaat goed samen met de smaak van de gerookte kalkoen. Kalkoen is zoutarm, gluten-, lactose- en allergenenvrij, vetarm, kortom: een ideale keuze voor een gezonde lunch.
Gebruik meergranenbrood voor je sandwich.

Lees het recept

Ham-kaassandwich 'bistro'

Hier volgt het recept van een klassieke Franse “must”, de beroemde 'jambon-beurre'. Deze populaire ham-kaassandwich van stokbrood is in veel Franse steden nog steeds een traditionele lunch. Dit is mijn versie.

Lees het recept

Omelet met spek en bospaddenstoelen

's Avonds of in het weekend heb je niet altijd zin om uren te koken. Niets is zo snel bereid als een omelet met champignons en spek. Varieer het garnituur al naargelang het seizoen: courgettes en tomaten in de zomer, … Spek blijft echter in elk seizoen een waardevol ingrediënt.

Lees het recept

Croque-monsieur

Een croque-monsieur roept talloze herinneringen aan de kinderjaren op... Ook nu nog zijn kinderen gek op deze 'snack' die in een handomdraai op tafel staat. Het is ook een ideale maaltijd voor een vrijdagavond, als het hele gezin verenigd is na een week school/werk, en een smakelijke snack voor een 'relaxt' tv-dinner.

Lees het recept

Herfstcroque met Cock's ham grill en champignons

Neem de traditionele 'croque' als basis en verander de ingrediënten al naargelang het seizoen.

Lees het recept

Paté du chef met confituur van drie uien

Uienconfituur is heerlijk bij paté, terrines in korstdeeg, wild, ganzenlever, … Verwen je vrienden met een pot van je zelfgemaakte uienconfituur!

Lees het recept

Gevulde champignons

Een klassieker die als voorgerecht of bij het aperitief altijd gewaardeerd wordt. Reken voor het aperitief op 3 kleine champignons per persoon en 2 à 3 middelgrote voor het voorgerecht.

Lees het recept

Mugcake met Italiaanse ham en vijgen

Deze nieuwe culinaire tendens is je vast niet ontgaan. In 2 minuten 'bak' je deze taart in de microgolfoven, rechtstreeks in een kopje. Puur genot, in een wenk op tafel, en zonder vuile vaat!
Je kan natuurlijk zoete mugcakes maken, maar hartig zijn ze net zo lekker.

Lees het recept