Ham-kaassandwich voor kinderen

Laat je kinderen genieten van deze sandwich die zijn tong uitsteekt! Verwen je kinderen! Laat je verbeelding spreken en maak voor hen ludieke en creatieve snacks die op de koop toe ook nog gezond zijn.

Lees het recept

Onontbeerlijk in een evenwichtige lunchbox

  • 1. Brood of andere granen, of aardappels

    Probeer alle broodsoorten van je bakker uit (wit, bruin, stokbrood, meergranen, ...), dan raak je minder snel uitgekeken op brood! Wissel af met salades op basis van granen (quinoa, boulgour, …) of aardappels.

  • 2. Groenten en fruit

    Enkele blaadjes sla, kerstomaatjes, appel, peer, banaan, meloen, kiwi, pruimen, nectarine, rozijnen, gedroogd fruit, fruitsalade, smoothies…

Lees Meer

Sandwich met gerookte kalkoen, salsa van groene appel

Een appel toevoegen aan je lunchbox draagt bij tot een goed evenwicht. Verwerk dit keer je appel in een salade. De friszure smaak van de appel gaat goed samen met de smaak van de gerookte kalkoen. Kalkoen is zoutarm, gluten-, lactose- en allergenenvrij, vetarm, kortom: een ideale keuze voor een gezonde lunch.
Gebruik meergranenbrood voor je sandwich.

Lees het recept

Ham-kaassandwich 'bistro'

Hier volgt het recept van een klassieke Franse “must”, de beroemde 'jambon-beurre'. Deze populaire ham-kaassandwich van stokbrood is in veel Franse steden nog steeds een traditionele lunch. Dit is mijn versie.

Lees het recept

Omelet met spek en bospaddenstoelen

's Avonds of in het weekend heb je niet altijd zin om uren te koken. Niets is zo snel bereid als een omelet met champignons en spek. Varieer het garnituur al naargelang het seizoen: courgettes en tomaten in de zomer, … Spek blijft echter in elk seizoen een waardevol ingrediënt.

Lees het recept

Linzensalade met paardenvlees extra zoet

Paardenvlees extra zoet is een uiterst gezonde vleessoort, gluten-, lactose- en allergenenvrij, met een verlaagd zoutgehalte en bovendien vetarm. Combineer met hypergezonde ingrediënten zoals linzen. Voeg enkele kerstomaatjes, wat platte peterselie en een vinaigrette toe, als voorgerecht, voor je lunchbox of een picknick.

Lees het recept

Paté du chef met confituur van drie uien

Uienconfituur is heerlijk bij paté, terrines in korstdeeg, wild, ganzenlever, … Verwen je vrienden met een pot van je zelfgemaakte uienconfituur!

Lees het recept

Uit het vuistje - Lunchbox

Het is belangrijk om de tijd te nemen om te eten, en vooral om gezond en evenwichtig te eten.

Lees Meer