Koningsquiche

Op Driekoningen wordt er traditioneel een koningstaart geserveerd. Maar waarom niet eens een koningsquiche maken? Benieuwd wie de olijf zal vinden en de gelukkige wordt.

Lees het recept

Aardappelgratin met schimmelkaas en gebakken kruidenspek

Deze aardappelgratin is in een handomdraai bereid en valt bij iedereen in de smaak. Het kruislings over de gratin geplaatste kruidenspek geeft een feestelijk en origineel tintje aan deze schotel.

Lees het recept

Salamitaart met pruimtomaten

Een eenvoudig, maar verrassend recept: het vleugje pikant van de salami vult de fruitige, zoete smaak van de pruimtomaat perfect aan.

Lees het recept

Sandwich met gerookte kalkoen, salsa van groene appel

Een appel toevoegen aan je lunchbox draagt bij tot een goed evenwicht. Verwerk dit keer je appel in een salade. De friszure smaak van de appel gaat goed samen met de smaak van de gerookte kalkoen. Kalkoen is zoutarm, gluten-, lactose- en allergenenvrij, vetarm, kortom: een ideale keuze voor een gezonde lunch.
Gebruik meergranenbrood voor je sandwich.

Lees het recept

Gratin, je slimme 'reserve’schotel

Onverwacht bezoek? Uitgehongerde kinderen? Geen tijd of geen zin om uren in de keuken te staan? Lege koelkast?

Lees Meer

Lauwwarme salade van bospaddenstoelen met Vlaamse boerenham

Een heerlijke herfstsalade, vol aroma’s en smaken, een spekje naar ieders bekje! Je kan deze salade lauwwarm als hoofdschotel serveren, zoals in dit recept, of als entree door de hoeveelheden te verminderen.

Lees het recept

Luikse salade

Deze smakelijke, licht zure salade is in Luik en omgeving een zeer populaire specialiteit. Bereid deze sla in het begin van de herfst, als de marktkraampjes en de moestuinen overvloeien met sperziebonen.

Lees het recept

Linzensalade met paardenvlees extra zoet

Paardenvlees extra zoet is een uiterst gezonde vleessoort, gluten-, lactose- en allergenenvrij, met een verlaagd zoutgehalte en bovendien vetarm. Combineer met hypergezonde ingrediënten zoals linzen. Voeg enkele kerstomaatjes, wat platte peterselie en een vinaigrette toe, als voorgerecht, voor je lunchbox of een picknick.

Lees het recept

Roomsoep van geroosterde kastanjepompoen met kerrie en chilipoeder

Het vruchtvlees van pompoen leent zich heel goed voor romige soepen. De hokkaidopompoen heeft een milde kastanjesmaak en kan in de schil gekookt worden. Dat scheelt een boel rompslomp! Er bestaan diverse recepten voor pompoensoepen. Dit eenvoudige, smakelijke recept wijkt af van de klassiekers:
de flink gekruide kastanjepompoen wordt in de oven geroosterd en vervolgens gepureerd met bouillon. Deze roomsoep is werkelijk verrukkelijk en zeer fijn van smaak.

Lees het recept

De croque: casual en culinair

De croque-monsieur, een klassieker op de kaart van eetcafés, werd in het jaar 1910 geboren in een café op de Boulevard des Capucines in Parijs.

Lees Meer

Pasta met kastanjepompoen, champignons en gerookt spek

De kastanjepompoen heeft vanwege zijn rijke voedingswaarde een belangrijke plaats in een gezonde keuken. De smaak, die aan tamme kastanjes doet denken, past goed bij de mildheid van mozzarella en de kracht van gerookt spek in deze herfstschotel met pasta.

Lees het recept

Gratin van penne met salami en broccoli

Deze smakelijke gratin met gluten-, allergenen- en lactosevrije salami wordt bereid met eerste keus ingrediënten: volkorenpasta en broccoli. Onderzoeken hebben uitgewezen dat broccoli eigenschappen heeft die sommige kankersoorten weren. Broccoli is rijk aan vezels en vitamines, en aldus een supergezonde groente! 

Lees het recept

Gratin van gegrilde aubergines met Italiaanse ham

Alle geuren uit het Middellandse Zeegebied zijn verenigd in deze smakelijke gratin van Italiaanse oorsprong. De gegrilde groenten en de geurige oregano passen goed bij de ietwat krachtige Italiaanse ham.
Een evenwichtige, overheerlijke schotel.

Lees het recept

Macaronitaart met kerstomaatjes en ham

Bereid de gratin voor de verandering eens in een springvorm en garneer deze 'taart' met kort geroosterde kerstomaatjes en smakelijke reepjes ham. Een elegante lekkernij en een lust voor de ogen
en magen van zowel kleine als grote smulpapen.

Lees het recept

Herfstcroque met Cock's ham grill en champignons

Neem de traditionele 'croque' als basis en verander de ingrediënten al naargelang het seizoen.

Lees het recept

Witlooftaart met gedroogde ham en gruyère

Denk aan dit recept als je dagen te kort zijn en je rent je benen uit het lijf om de tijd te rekken. Enkele basisingrediënten uit de koelkast en hop, de oven in. Voeg een groene sla met pittige vinaigrette toe en je hebt een gezonde maaltijd op tafel getoverd.

Lees het recept

Hertensteak, chutney van peren en vijgen

Het bedekken van wildgebraad met een dunne reep spek of het omwikkelen van bijvoorbeeld hertensteak met spek beschermt het vlees en gaat uitdroging tegen. Bij gewoon vlees wordt dit beschermende speklaagje verwijderd, maar wild wordt geserveerd in zijn 'spekverpakking'.

Lees het recept

Gevulde champignons

Een klassieker die als voorgerecht of bij het aperitief altijd gewaardeerd wordt. Reken voor het aperitief op 3 kleine champignons per persoon en 2 à 3 middelgrote voor het voorgerecht.

Lees het recept

Mugcake met Italiaanse ham en vijgen

Deze nieuwe culinaire tendens is je vast niet ontgaan. In 2 minuten 'bak' je deze taart in de microgolfoven, rechtstreeks in een kopje. Puur genot, in een wenk op tafel, en zonder vuile vaat!
Je kan natuurlijk zoete mugcakes maken, maar hartig zijn ze net zo lekker.

Lees het recept

Herfstburger

Vergeet fast food en ontdek de hamburgers op andere wijze. Zelfgemaakte burgers hebben absoluut niets gemeen met fast-foodburgers en ze zijn bovendien een stuk lekkerder! Geen goede burger zonder goed brood, ook de broodjes zijn gemakkelijk te maken. Bereid ze van tevoren en vries ze in opdat je altijd een voorraadje hebt voor een volgende burger party.

Lees het recept

Kostbare tijdwinners

  • Richt je werkblad in: zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar naar de in het recept aangegeven volgorde. Dankzij deze tips verlies je geen tijd met het nutteloos heen en weer lopen tussen werkblad en keukenkasten.
  • Lees het recept aandachtig van begin tot einde voordat je begint met koken.
Lees Meer