Aardappelgratin met schimmelkaas en gebakken kruidenspek

Deze aardappelgratin is in een handomdraai bereid en valt bij iedereen in de smaak. Het kruislings over de gratin geplaatste kruidenspek geeft een feestelijk en origineel tintje aan deze schotel.

Lees het recept

Gratin, je slimme 'reserve’schotel

Onverwacht bezoek? Uitgehongerde kinderen? Geen tijd of geen zin om uren in de keuken te staan? Lege koelkast?

Lees Meer

Gratin van penne met salami en broccoli

Deze smakelijke gratin met gluten-, allergenen- en lactosevrije salami wordt bereid met eerste keus ingrediënten: volkorenpasta en broccoli. Onderzoeken hebben uitgewezen dat broccoli eigenschappen heeft die sommige kankersoorten weren. Broccoli is rijk aan vezels en vitamines, en aldus een supergezonde groente! 

Lees het recept

Gratin van macaroni met ham en kaas

Jong en oud zwicht voor een gratin van macaroni met ham en kaas! Snel en gemakkelijk te bereiden, maar ook een ideale oplossing voor restjes. Bereid deze gratin van tevoren voor een perfecte smaak en smeuïge consistentie.

Lees het recept

Gratin van gegrilde aubergines met Italiaanse ham

Alle geuren uit het Middellandse Zeegebied zijn verenigd in deze smakelijke gratin van Italiaanse oorsprong. De gegrilde groenten en de geurige oregano passen goed bij de ietwat krachtige Italiaanse ham.
Een evenwichtige, overheerlijke schotel.

Lees het recept

Macaronitaart met kerstomaatjes en ham

Bereid de gratin voor de verandering eens in een springvorm en garneer deze 'taart' met kort geroosterde kerstomaatjes en smakelijke reepjes ham. Een elegante lekkernij en een lust voor de ogen
en magen van zowel kleine als grote smulpapen.

Lees het recept

Gegratineerd witloof

Dit typisch Belgische gerecht is een grote klassieker in eetcafés. Boterzacht, in kwaliteitsham gerold witloof, gegratineerd in een romige bechamelsaus met kaas. Een eenvoudige maar verkwikkende maaltijd om van te smullen op koude
herfst- of winterdagen.

Lees het recept